Onze diensten

PAJ is ook beschikbaar voor (kleinere) opdrachten die niet specifiek een journalistieke publicatie tot doel hebben. Denk hierbij aan het aanleggen van databases, korte analyses, tekstredactie, vooronderzoek, het indienen van een Woo-verzoek of eindredactiewerk. PAJ denkt en werkt graag mee aan het onderzoek van anderen.

De onderzoeksjournalisten van PAJ zijn politiek scherp, analytisch sterk, zorgvuldig in hun werkwijze, volhardende WOB-bers, en in staat in heldere taal een breed scala aan artikelen te leveren.

Een aanbeveling? Ik kijk wel uit! Jullie moeten verdomme meer voor ons komen werken.

Voor Down to Earth bijt PAJ zich vast in dossiers die te groot lijken om nog leuk te zijn. Maar zij lopen warm voor geopolitiek en privaat-publieke belangenverstrengeling op een manier die ik van weinig andere mensen ken, en ze zorgen er met hun stukken vervolgens voor dat iedereen snapt waarom dit zo belangrijk is. Werken met PAJ is niet alleen prettig gezamenlijk klussen aan mooie producten, het is ook weten dat je werkt met mensen die hetzelfde willen voor de wereld als jij.

De journalisten van PAJ bijten zich vast in een onderwerp totdat de onderste steen boven is en weten zich zo’n onderwerp in korte tijd helemaal eigen te maken. Behalve inhoudelijk sterk, zijn ze ook flexibel en – niet onbelangrijk voor een organisatie als de onze – gevoelig voor verschillende contexten in landen buiten Nederland.

Na zich als stagiaire bij mij aangeboden te hebben ontpopte Bas van Beek zich als een assistent die het wobben: het indienen van Wob-verzoeken; de analyses die er aan voorafgaan en het beheren van procedures, overleggen met overheden, in zich heeft. Hij werkt accuraat, verdiept zich in de overheid, zowel tactisch als strategisch, maakt zich kennis van paper trails eigen en heeft bovenal de aanleg voor scherpte die nodig is voor goed onderzoek en goed wobben.

Bij het Platform Authentieke Journalistiek werken bijters die niet loslaten. Daar moeten we meer van hebben in de journalistiek. Ik heb met veel plezier met ze samengewerkt en heb de journalisten leren kennen als precies en doortastend. Ik wil graag met ze verder.