Bas van Beek

Bas van Beek

Bas is afgestudeerd in Conflict Studies and Human Rights aan de Universiteit van Utrecht. Hij is actief geweest als onafhankelijke journalist tijdens de volksopstand in Oaxaca, een ervaring die geleid heeft tot een blijvende passie voor onafhankelijke verslaggeving. Zijn laatste onderzoek bracht hem naar Athene, waar hij de strategische dilemma’s van sociale bewegingen in kaart bracht.

Sophia Beunder

Sophia Beunder

Sophia houdt zich bezig met thema‘s rondom sociale bewegingen en conflicten, klimaat, water en duurzame landbouw. Ze heeft onderzoek gedaan naar de impact van biobrandstoffen, megadammen en ’water grabbing’ in Latijns Amerika. Ze heeft een BSc in Biologie en Culturele Antropologie van de Universiteit Utrecht, en een MSc Internationaal Land- en Waterbeheer van Wageningen University.

Jilles Mast

Jilles Mast

Jilles is afgestudeerd in Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft onderzoek gedaan in Latijns Amerika naar de politieke organisatie van inheemse gemeenschappen en sociale bewegingen. Ook houdt hij zich bezig met de sociale en economische impact van extractivisme in de Amazone.
Hij vindt het belangrijk om de degelijkheid van wetenschappelijk onderzoek te combineren met de toegankelijkheid van journalistieke artikelen.