Vaste team

Jilles Mast

Jilles Mast

Jilles Mast is mede-oprichter van het Platform Authentieke Journalistiek. Hij doet onderzoek naar de energietransitie, Shell/NAM en de Nederlandse overheid, internationale handelsverdragen en verborgen bedrijfslobby’s.

Alexander Beunder

Alexander Beunder

Alexander Beunder doceerde economie aan middelbare scholen en de Universiteit van Amsterdam voordat hij in 2017 begon als onderzoeksjournalist bij Platform Authentieke Journalistiek. Hij publiceert over politiek en economie, en (de geschiedenis van) desinformatie.

Merel de Buck

Merel de Buck

Merel de Buck is doctor in de politieke antropologie en werkt sinds 2019 als onderzoeksjournalist bij Platform Authentieke Journalistiek. Ze verdiept zich in de relatie tussen Shell en de Nederlandse overheid, de kolenlobby, gaswinning in Groningen, en recent in de woningbouwsector in Utrecht. Ook is ze opzoek naar manieren om publiek meer te betrekken in haar onderzoek.

Bas van Beek

Bas van Beek

Bas van Beek is mede-oprichter van het Platform Authentieke Journalistiek en werkzaam als Woo-specialist bij PAJ en Follow the Money.

Stagaires

Nina Tea Zibetti

Nina Tea Zibetti

Nina komt uit Italië en volgt momenteel de Master Climate Studies aan de Universiteit Wageningen met een focus op milieueconomie en beleid. Haar interesse gaat uit naar de sociaaleconomische impact van klimaatverandering, de politiek rond klimaat- en duurzaamheidstransities, en de rol van bedrijfslobbying in klimaatbeleid. Vanaf november 2023 werkt Nina voor vier maanden bij PAJ om kennis te maken met onderzoeksjournalistiek.

Samenwerkingen met andere journalisten

Chris de Ploeg

In 2016 schreef Chris de Ploeg met Platform Authentieke Journalistiek aan een artikelserie over het EU associatieverdrag met Oekraïne. Hij was daarvoor ook actief bij de grootschalige studentenprotesten in Amsterdam van 2015, wat leidde tot verscheidene publicaties in De Groene Amsterdammer en De Omslag. Nu organiseert hij culturele en maatschappelijke evenementen als programmamaker bij Studio/K.

Daniël de Jongh

Daniël de Jongh is redacteur van het halfjaarlijkse Nuart Journal. In samenwerking met PAJ heeft hij een artikel geschreven over handelsakkoord TiSA en een artikel over de lobbyclub American Chamber of Commerce.