2100

Hoe ziet onze samenleving eruit in 2100? Overal ter wereld worden al oplossingen bedacht en toegepast voor grote maatschappelijke problemen. Oplossingsgerichte journalistiek richt zich op het vertellen van deze verhalen: wat werkt goed, wat werkt minder, en waarom. Dit gebeurt zorgvuldig, met behoud van journalistieke waarden, en heeft als doel om mensen te inspireren en te laten zien wat mogelijk is.

Creative Commons

Telling the whole story: a conversation on constructive journalism with Cathrine Gyldensted

"But there is also something I have learned." It was this short sentence, uttered during an interview by a homeless woman in the wake of the 2008 financial crisis, that acted as a turning point for journalist Cathrine Gyldensted. Her dissatisfaction…
Creative commons

“Het hele verhaal”: in gesprek met Cathrine Gyldensted, grondlegger van constructieve journalistiek

"Maar er is ook iets dat ik heb geleerd." Het was deze korte zin, uitgesproken door een dakloze vrouw tijdens een interview in de nasleep van de financiële crisis van 2008, die een keerpunt betekende voor journalist Cathrine Gyldensted.…

Post-its & Pizza: een gesprek over de toekomst van (PAJ’s) journalistiek

Pakjes fel gekleurde post-its liggen klaar op tafel, wachtend op innovatieve ideeën over media en journalistiek. Twee kleine microfoontjes luisteren nieuwsgierig mee, hangend vanaf het plafond van een zolderverdieping in de Utrechtse binnenstad.…

Waarom oplossingsgerichte journalistiek?

Steeds meer mensen mijden het nieuws. Misschien heb je het zelf al gemerkt in je omgeving, met opmerkingen als ‘het is alleen maar ellende’ of ‘wat moet ik ermee?’ Mensen die het volgen van nieuws simpelweg niet meer aan kunnen. Vaak…